Grand Lexis, Port Dickson (Part II)

This second part will review on Activities at Grand Lexis. Hooray…

There’s a lot of activities and this is only some of it.. (ada yang lupa nak ambil gambar…)

1. Segway.. Love it!

It will move forward if you lean forward… don’t worry.. staff kat situ akan ajar sampai kita boleh bawa segway ni dengan yakin.

happy..happy..happy… (over excited.. hohoho..)

Ready to race… \(>.<)/

2. KMX …wwweeeeeee.. second rank coz it makes me sweat.. (=.=’)

We use it to explore the resort… only for 30 minutes je.. penat la.. swimming kat bilik lagi best. =P ( macam mana nak kurus!!!)

bersiar-siar di taman… (muka paksa rela)

   3. Outdoor Archery

Best.. Compare to archery yang biasa pergi di mana-mana shopping mall berhampiran. Lebih mencabar sebab ada angin dan cahaya matahari yg sedikit silau. Sesuai la untuk kami ni yang suka-suka je buat aktiviti memanah ni.

4. Berenang aka Badak Berendam.. hohoi..

swimming le..  urmm… swim ke? Ke berendam jee.. lepas tu main pelampung keselamatan yg disediakan.. hahaha..

View taken from our King Size Bed

lepas penat menjadi badak berendam.. boleh terus berehat-rehat makan atau berbaring-baringan dan menonton t.v.  ^^

Ada 2 pelampung.. kot kot la kena simpul biawak ke apa..

Hehehe.. bestnya kalau kat rumah macam ni…

Oh.. Kalau dah jemu berenang bersama yang tersayang… boleh juga berendam di public pool yang ada di Grand Lexis ni.. best jugak ok!

5. Gymnasium & Public Pool

Boleh berlari di treadmill sambil menikmati pemandangan yang awesome.. (Gym kat shopping mall memang kalah le)

Kalau ada gym macam ni kat rumah pun macam confirm bersawang je jugak.. hahaha.. (dasar pemalas!)

The children pool is inviting…sigh* =.=

For overall, I personally think that the activity at Grand Lexis is really worth it. Ok sangat untuk newly wed couple. Romantic sehhhhh… =P

Advertisements

One response to “Grand Lexis, Port Dickson (Part II)

  1. Pingback: Grand Lexis, Port Dickson. | Rahmah Bukan Pendiam·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s